Je kerstpakket kopen: 3 tips waarmee je het ideale pakket vindt dit jaar

Het kerstpakket kopen; dat is een taak die niet veel mensen met plezier op zich nemen. Want elk jaar zijn er altijd weer medewerkers die niet tevreden zijn of die niet gemotiveerd raken van de inhoud van het pakket. In Nederland is het kerstpakket voor enkele maanden het gespreksonderwerp van de dag en wordt deze niet goed ontvangen, dan is de kritiek meedogenloos. Dit wil je natuurlijk vermijden en je wilt iedereen tevreden stellen. Hoe doe je dat als elke medewerker andere interesses heeft? Met deze drie tips kun jij ook een kerstpakket kopen waar je wel indruk mee maakt.

1.      Geen kerstpakket kopen zonder je personeel erbij te betrekken

Een goede manier om iedereen al direct positief te maken over het kerstpakket, is door je personeel bij de aankoop te betrekken. Dat doe je door ze gewoon te vragen wat ze graag willen hebben in het pakket dit jaar. Betrek ze bij de besluitvorming en er is al veel minder reden om negatief te reageren. Daarnaast krijg jij dan waardevolle informatie over de verwachtingen van je personeel. Stel daarom een korte vragenlijst op, waarin je je medewerkers vraagt het ideale kerstpakket te omschrijven, bijvoorbeeld. Het is ook altijd goed om ze te vragen naar de goede- en slechte kanten van het vorige kerstpakket en naar hun verwachtingen. Doe je dat niet, dan moet je je kerstpakket kopen op de gok en de kans dat je mis gokt is dan groot.

2.      Vind een boodschap die iedereen begrijpt

Je zult merken dat je personeel simpelweg waardering wil voelen als ze een kerstpakket krijgen en dat doe je door een boodschap toe te voegen. Je kunt bijvoorbeeld een kerstpakket kopen in een bepaald thema en op die manier refereren aan een belangrijke prestatie waar iedereen aan heeft bijgedragen. Een ecologisch pakket, bijvoorbeeld, als duurzaamheid belangrijk was voor jullie dit jaar. Je maakt het pakket persoonlijker door te kiezen voor een kleur uit je huisstijl of een product dat verwijst naar wat jullie doen. Produceren jullie natuurlijke isolatiematerialen, kies dan voor een muts van schapenwol. Een goede en positieve boodschap is veel belangrijker dan de inhoud, want je wekt er gevoelens van trots en saamhorigheid mee op. Lukt je dat, dan zal iedereen automatisch blij zijn met wat ze krijgen.

3.      Bestel je kerstpakketten online dit jaar

Je weet nu welk kerstpakket je wilt kopen, maar hoe vind je deze? Het antwoord op die vraag is bij een webwinkel. Webwinkels hebben een enorm assortiment met kerstpakketten in allerlei prijsklassen, thema’s, kleuren en met kwalitatieve en mooie producten. Deze worden veel goedkoper aangeboden, omdat de kosten voor onderhoud bij een webwinkel veel lager zijn. Je krijgt dus meer kerstpakket voor je beperkte budget. Online vermijd je de kerstdrukte en kun je het hele jaar door het assortiment bekijken en beoordelen. Je kerstpakket kopen online is de beste manier om een product te vinden dat iedereen waardeert dit jaar.

Bericht auteur: admin