Accessoires voor je camera

Er zijn veel hobby- en professionele fotografen over de hele wereld, buiten de camera heb je nog veel keuze en mogelijkheden op het gebied van accessoires. Deze accessoires kunnen je helpen om betere foto’s te maken, ook kunnen ze helpen om het maken van foto’s voor de fotografen makkelijker te maken. LINK Fotografie vertelt wat over welke accessoires heel nuttig zijn en waarom ze niet mogen ontbreken. 

Een statief

Bij het maken van een foto wil je natuurlijk dat deze wel scherp zijn, tenzij je dit juist niet wilt.  Het meest effectiefste hulpmiddel om je camera stabiel te houden is natuurlijk een statief, dit is een standaard waar je de camera om kunt plaatsen waardoor deze op zijn plek blijft, ideaal voor portret- en profielfoto’s. Hoewel er veel fotografen zijn die altijd een statief gebruiken, kiezen er velen ook voor om er alleen één te gebruiken als ze werken met langere sluitertijden.  

Een opzetflitser

In de ogen van veel fotografen is een opzetflitser cruciaal, veel van hun vinden dat ze daarmee de beste foto’s maken. Hiermee kan je ook prima foto’s in het donker maken. Als je een opzetflitser koopt, koop er dan één met een draaibare kop zodat je het licht van de camera kan wegdraaien. Het is namelijk zo dat direct flitslicht in veel situaties niet zo mooi is, als je het directe licht kan wegdraaien en kan reflecteren op een muur of iets vergelijkbaars creëer je een veel zachter licht en zo komt het ook van een andere hoek. 

Een draagriem

Een fijne draagriem is ook makkelijk als je vaak voor langere periodes foto’s aan het maken bent. Je hoeft hierdoor de camera niet constant vast te houden en hierdoor kan je bijvoorbeeld beide handen gebruiken voor het afstellen van je statief etc. Let er hierbij wel op dat je een kwalitatief goedkope en comfortabele draagriem koopt, veel standaard draagriemen zitten niet lekker waardoor je er op ten duur nek en schouderklachten van kan krijgen.

Een extra accu en geheugenkaart

Standaard zit er bij een camera meestal maar één accu, meestal wil dit niet gelijk zeggen dat er problemen kunnen optreden aangezien je de accu vaak relatief lang kunt gebruiken, toch is het altijd een fijne gedachte als je weet dat je een tweede, volle accu in je tas hebt zitten. Dit geldt ook voor de geheugenkaart, als je midden in een shoot zit wil je natuurlijk niet in de situatie komen dat de enige geheugenkaart die je bij hebt vol zit.

Bericht auteur: admin