Wat is retro verlichting en waarom is dit geschikt voor jouw woning

Retro verlichting is verlichting van soms wel 100 jaar oud. Retro wordt ook wel vintage en in bepaald gevallen antiek genoemd. Dit zijn kenmerkende lampen uit een bepaalde periode. Vintage verlichting is verlichting die in die periode gemaakt is en die ook gebruikt is door anderen. Dit betekent dus dat de lampen die je koopt die het kenmerk vintage of antiek hebben geen moderne replica’s zijn. Met vintage verlichting krijg je de mogelijkheid om jouw woning helemaal compleet te maken. De inrichting van een huis is namelijk pas compleet als de verlichting ook naar wens is.

Waarom retro verlichting?

Verlichting zorgt voor sfeer in een ruimte en kan het interieur compleet maken. Het is afhankelijk van het soort inrichting dat je in huis hebt welke soort lampen je het best kunt gebruiken. Voor een inrichting met een vintage of retro uitstraling zijn retro lampen erg geschikt. Er zijn verschillende soorten lampen die je hiervoor kunt gebruiken. Wil je retro verlichting kopen, kijk dan eens hier naar de verschillende mogelijkheden die er geboden worden. De lampen die door deze webwinkel worden verkocht zijn uit de periode van 1900 tot ongeveer 1970.

Echt oud

Er worden dus echt oude lampen verkocht die jij vervolgens in het interieur kan plaatsen. Deze lampen zijn oud, maar werken wel naar behoren. Voordat de verlichting te koop wordt aangeboden, worden de lampen eerst goed gecontroleerd en getest. Zijn er mankementen aan de lamp, dan worden deze gerepareerd met behoud van de originele onderdelen van de lamp. Hierdoor blijft de lamp zelf ook zo origineel mogelijk. Natuurlijk wordt de lamp ook goed schoongemaakt. Omdat het hier om echt oude lampen gaat, is de kans wel aanwezig dat er beschadigingen of gebruikssporen aanwezig kunnen zijn. Aan de andere kant hoort dat natuurlijk ook wel een beetje bij het karakter van deze lampen.

Verschillende soorten lampen

Er worden via de website veel verschillende soorten lampen en onderdelen voor lampen verkocht. Hierbij kun je denken aan wandlampen, lampenkappen, staande lampen, vloerlampen en plafonnieres. Ook vind je producten op deze website voor de reparatie van lampen zoals verschillende onderdelen. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een nieuwe schakelaar of een andere fitting voor in een lamp, dan ben je ook hier aan het juiste adres. Met de juiste retro verlichting wordt jouw authentieke inrichting een stuk sfeervoller en completer.

admin Auteur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *