Verschillende landen zijn de voorbije jaren in snel tempo heel wat populairder geworden als vakantiebestemmingen. Eén van deze landen is ongetwijfeld Turkije. Een aantal jaar geleden was het zo dat slechts een handvol Europeanen er nog voor koos om naar dit land af te reizen, maar tegenwoordig is dat wel even anders. Ondertussen hebben heel wat toeristen al kunnen maken met de pracht en praal van de Turkse Rivièra. Ben jij ook van plan om dat te doen of wil je graag een andere stad of regio in dit prachtige land bezoeken? Dan is het zeker de moeite waard om verder te lezen.

Beleef een unieke ervaring in Cappadocië

Tijdens een vakantie in Turkije zal je tot de vaststelling komen dat er heel wat bijzondere belevenissen te ervaren zijn. Voor één van die belevenissen wordt steevast gekeken in de richting van Cappadocië. Deze omgeving is dan ook werkelijk ongelofelijk mooi en ronduit bijzonder. Dat gezegd hebbende is het een goede zaak wanneer je als vakantieganger in deze regio geen hoogtevrees hebt. De absolute nummer één activiteit hier om te doen is dan ook het boeken van een ballonvaart over de regio.

Kaymaklı, relatief onbekend, maar zeker een aanrader

Het spreekt voor zich dat er in Turkije heel wat verschillende plaatsen zijn terug te vinden die bij velen tot de verbeelding spreken. Dit gezegd hebbende geldt dat niet voor met name Kaymaklı. Het betreft hier een ondergrondse stad welke eigenlijk bestaat uit een doolhof van tunnels en kelders. Voor deze ondergrondse stad geldt dat ze bestaat uit in totaal acht verdiepingen. Van deze verdiepingen zijn er wel slechts vier open voor het publiek. Hou hier absoluut rekening mee.

Fethiye, een geliefkoosde bestemming onder de jetset

De kans bestaat dat de naam Fethiye in Turkije bij jou nog niet meteen een belletje doet rinkelen. De kans is echter zeer groot dat deze plaats meteen een behoorlijke aantrekkingskracht op je gaat uitoefenen wanneer je haar troeven ontdekt. Het is namelijk zo dat Fethiye er bekend om staat niet alleen zeer populair te zijn onder de jetset, daarnaast kenmerkt ze zich ook door de aanwezigheid van menig aantal historische toppers. In het bijzonder staat deze plaats ook bekend als uitvalsbasis voor één van de zogenaamde gület-cruises.

Turkije is een prachtig land dat uitnodigt om te ontdekken

Griekenland, Spanje en Italië zijn natuurlijk zeer traditionele vakantiebestemmingen. Dit gezegd hebbende zijn er de voorbije jaren enkele nieuwe namen geïntroduceerd. Het gaat hierbij niet alleen om het prachtige Kroatië, maar wat bovendien ook te denken van Turkije? Verspreid over dit land zijn prachtige plaatsen terug te vinden die meer dan de moeite waard zijn om kennis mee te maken. Ben je niet van plan om de cultuur op te snuiven, maar zou je graag gewoon willen kunnen genieten van een welverdiende, ontspannende strandvakantie? Ook in dat geval heb je in Turkije natuurlijk heel wat toppertjes om te ontdekken. Het gaat hierbij dan onder meer om plaatsen als Bodrum en Antalya. In ieder geval mag het duidelijk zijn, dit land is met zekerheid een prima vakantieland.

Door admin

Gerelateerd bericht