Motor jassen zijn zoals de naam al aangeeft speciale jassen die worden gedragen op de motor. Indien je van plan bent om één of meerdere van dergelijke jassen te kopen is het niet meer dan normaal dat je daarbij rekening zal willen houden met een aantal belangrijke aandachtspunten. Benieuwd om welke aandachtspunten het daarbij precies gaat? De voornaamste van deze punten hebben we hieronder voor jou op een rijtje gezet. Zo zal je ze met zekerheid niet over het hoofd zien.

Verschillende soorten motor jassen

In eerste instantie zal je kunnen vaststellen dat motor jassen in verschillende uitvoeringen op de markt verkrijgbaar zijn. We maken hierbij dan onder meer een onderscheid tussen de exemplaren die je hieronder terug kan vinden:

  • 2-in-1-jassen;
  • 3-in-1-jassen;

Wanneer er sprake is van 3-in-1 exemplaren zal je tot de vaststelling komen dat zowel de thermo aan de binnenkant als het membraan eruit kan worden geritst. Op deze manier wordt het mogelijk gemaakt om zowel de jassen als de broeken ook te kunnen dragen tijdens de uiteraard traditioneel gezien veel warmere zomermaanden. Is er sprake van een 2-delige motorjas? In dat geval is het uitsluitend mogelijk om de thermovoering eruit te halen.

Een niet onbelangrijk voordeel van textiel heeft te maken met het feit dat men merendeels de vrijetijdskleding erbij onder kan dragen. Dit is interessant wanneer er sprake is van woon-werkverkeer of wanneer er bijvoorbeeld een terrasbezoekje wordt gepland. In ieder geval is het verschil tussen deze soorten motor jassen alvast een niet onbelangrijk aandachtspunt om aandacht aan te besteden.

Let ook op de verschillende soorten leer!

Kies je voor één van de lederen motor jassen die in de praktijk worden aangeboden? In dat geval zal je tot de vaststelling komen dat er onder leren motorkleding doorgaans geen vrijetijdskleding wordt gedragen. Dit omwille van het feit dat het leer perfect op het lichaam aangesloten dient te zijn. Wanneer een pak gemaakt van leder te groot is kan deze bij een val gaan rullen en is het eveneens mogelijk dat ze kapot gaat scheuren. Een vaak gemaakte fout is in de praktijk terug te vinden in het feit dat veel mensen hun motorjas niet goed passen voordat je ze aan gaat schaffen. Zorg ervoor dat je dit wel degelijk altijd doet. Alleen zo kan je vervelende verrassingen voorkomen.

Motor jassen online bestellen? Geen probleem!

Het feit dat motor jassen bij voorkeur grondig moeten worden gepast voordat ze aangekocht kunnen worden zorgt ervoor dat mensen soms een beetje schrik hebben om deze aan te schaffen in een webwinkel. Die angst is echter helemaal nergens voor nodig, wel integendeel. Het is namelijk zo dat je zowel hier in Nederland als in menig aantal andere landen kan rekenen op het recht op retour. Met andere woorden, je kan er perfect voor kiezen om een bepaalde motorjas aan te schaffen, waarna je deze gaat passen op het ogenblik dat je ze thuis ontvangt. Het spreekt uiteraard voor zich dat je er altijd goed aan doet om wel even op voorhand grondig na te denken over welke maat er nu precies voor jou goed passend is en welke mogelijks niet.

Door admin