Interieurflops

Het kan nog best een lastige opgave zijn om je huis in te richten. Er is van alles wat fout kan gaan met het inrichten van je huis. Zo kan je slecht licht hebben, de verkeerde meubels hebben gekocht of misschien passen je meubels wel totaal niet bij elkaar. Dit artikel gaat dieper in op de meest gemaakte fouten op het gebied van interieur.

Een fout die veel gemaakt wordt, is dat mensen veel te grote of juist te kleine meubels kopen. De juiste meubels maken je interieur. Kies deze dan ook met zorg uit, en koop niet zomaar alles wat er leuk uitziet. Voor een grotere ruimte kun je makkelijk grote meubels kopen, omdat deze de ruimte goed tot zijn recht laten komen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een mooie, grote, houten eettafel. In een kleinere ruimte kun je het beter bij kleinere meubels houden. Anders krijg je al snel een beklemmend gevoel.

Nog een fout die veel mensen maken, is dat hun interieur er al snel een beetje saai uitziet. Deze mensen kopen van bijna alles twee stuks, waardoor het interieur er al snel erg symmetrisch uitziet. Het is mooi om eenheid te hebben, maar dat betekent niet dat alles dezelfde kleur, of hetzelfde materiaal moet zijn. Probeer hier juist in te variëren. Je kunt je interieur erg persoonlijk maken door het vooral niet al te serieus te nemen. Je kunt als eyecatcher bijvoorbeeld een mooi, gek gekleurd vloerkleed neerleggen of kiezen voor wat opvallende kussens op de bank.

Bij veel mensen ziet het er erg rommelig uit in huis. Het maakt niet uit hoe veel spullen je hebt, je huis hoeft er niet per definitie rommelig uit te zien. Door spullen in een dichte kast de plaatsen, ziet het er al een stuk minder rommelig uit dan wanneer deze spullen ergens op staan, of in iets doorzichtigs zitten. Een opgeruimd huis zorgt ook voor meer mentale rust en ontspanning.

 

admin Auteur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *