Minder werken in de tuin, maar veel tuinplezier

Altijd plezier met dezelfde planten

Nu kan je er ook voor kiezen om winterharde planten te nemen, oftewel vaste planten. Het kan immers erg vervelend zijn als je elk jaar of zelfs meerdere keren per jaar weer voor nieuwe planten moet winkelen aangezien de oude dood zijn gegaan voor de winter of lelijk en uitgebloeid zijn na de zomer. Met vaste planten bespaar je jezelf deze moeite. Er zijn tal van vaste planten die misschien wel kaal in de herfst worden tot aan het voorjaar, maar zo hoef je niet steeds jaarlijkse je oude planten uit je tuin of potten te halen.

Bespaar een hoop werk

Je bespaart jezelf een hoop werk door vaste planten aan te schaffen. Vaste planten zijn er in alle soorten en maten. Bloeiend en niet bloeiend, groot, klein, hoog en laag. Een aantal goede voorbeelden van vaste planten die je tuin het hele jaar door mooi groen en bloeiend houden zijn bijv. Vlinderstruiken. Deze prachtige struiken zijn in de winter wel kaal en dienen in het voorjaar kort gesnoeid te worden, maar in de zomer krijg je er heel veel voor terug in de vorm van groei, bloei en een hoop vlinders. De Vlinderstruik wordt erg groot en daardoor een lust voor het oog in volle bloei. Tegenwoordig zijn er ook diverse kleuren zoals Pink Delight, Royal Red en White Profusion. Hou je van geur en kleur dan kan je ook kiezen voor Lavendel, Salie en Sedum voor een mooie tuin zonder al te veel omkijk met winterharde planten.

Groenblijvende vaste planten vind je in de vorm van Rododendrons die in de zomer enorm veel bloesem geven. Bamboe daarentegen bloeit niet maar wordt wel mooi groot en behoudt zijn blad heel de winter. Andere kaal wordende planten die in de zomer weer schitterend terug komen zijn o.a. ook Rozenstruiken en Hortensia’s. Krijg je nog niet genoeg van vaste planten? Dan kun je ook voor iets aparts kiezen als kruidenplanten die je ook in de keuken nog kan gebruiken. Denk hierbij aan Rozemarijn, Tijm, Oregano en Bieslook. Tot slot zijn rotsplanten ook erg mooi en hebben een beetje een ruig randje wat ze juist zo apart maakt. Tevens maakt een grote alleenstaande boom ook veel goed die heel het jaar jouw tuin groen houdt. Dit vind je in de vorm van een Den, die je tevens met Kerstmis kan verlichten voor een heerlijke sfeer in je tuin met de feestdagen.

Bericht auteur: admin