Een waardig afscheid collega vier je met kunst

Als jij degene bent die het cadeau voor het afscheid collega moet regelen, dan heb je een zware taak gekregen. Deze collega is gewaardeerd en moet op die manier geëerd worden. Het cadeau moet dankbaarheid uitstralen, het moet succes wensen en waardering tonen. Daarnaast moet het een waarde hebben die duidelijk aangeeft hoeveel je van de samenwerking hebt genoten. Dit zijn een groot aantal eisen en dat maakt het lastig om iets geschikts te vinden. Als je het afscheid van je collega viert met kunst, kun je aan al deze voorwaarden voldoen.

Een afscheid collega moet gevierd worden

Het afscheid van een collega is nooit leuk. Er komt een leegte in het team, maar er zullen ook collega’s zijn die hem of haar erg gaan missen. Terwijl jullie in dezelfde situatie achterblijven gaat deze persoon juist een nieuw hoofdstuk beginnen. Misschien gaat hij of zij met pensioen, begint een nieuwe baan, verhuist naar het buitenland, krijgt een promotie of gaat voor zichzelf beginnen. Dat is geen trieste aangelegenheid, maar een situatie die gevierd moet worden. Een afscheid van een collega dient dan ook een goede afsluiter te zijn en tegelijkertijd een nieuw begin te symboliseren.

Kunst is het ideale cadeau

Ongeacht de hoeveelheid geld die je hebt uitgegeven, wordt kunst altijd gezien als iets waardevols. Een schilderij wordt op een prominente plek aan de muur gehangen waar het gezien mag worden. Een mooi tuinbeeld accentueert een bepaalde plek in de tuin. Veel kunst bevat een zekere mate van symbolisme, wat betekent dat je met het ideale kunstwerk precies kunt zeggen wat je voelt. Dit is al millennia zo en zal ook wel zo blijven. De symboliek in kunst maakt het een ideaal cadeau voor het afscheid van je collega.

Een blijvende herinnering

Kunst is niet alleen waardevol, het is ook een vereeuwiging ergens van. Een schilderij met een passend thema zal je collega altijd doen herinneren aan de tijd doorgebracht met jou en bij jullie bedrijf. Het feit dat het op een prominente plaats wordt opgesteld draagt daar ook aan bij. De kinderen van je collega nemen het kunstwerk over en worden ook herinnerd aan het professionele leven van hun vader en moeder. Dit geven ze weer door aan hun kinderen en zelfs jaren later kan een kunstwerk nog steeds dezelfde boodschap uitdragen. Er zijn maar weinig andere cadeaus die daaraan kunnen voldoen.

Kunst op maat laten maken

Lukt het je niet om een bestaand kunstwerk te vinden voor het afscheid van je collega, dan heb je ook de optie om het op maat te laten maken. Het is goed mogelijk dat je een kunstenaar hebt gevonden die je aanspreekt, maar dat het juiste kunstwerk ontbreekt. Zij symboliseren het afscheid van je collega dan op een uniek manier in een uniek tuinbeeldje, schilderij, foto, schaal, vaas of zelfs meubelstuk. Laat er een plaatje met een tekst aan toevoegen en je hebt een heel bijzonder cadeau te pakken.

Bericht auteur: admin