Het nut van vuurschalen en vuurkorven

Er zijn producten waarbij je niet direct het nut ervan zal afvragen. Bij een gemiddelde vuurschaal of vuurkorf zul je daar ook niet snel bij stilstaan. En toch is deze vraag op zijn plek en kunnen we het hier best eens over hebben. Want je kunt toch op honderd andere manieren ook sfeer brengen in de buitenruimte?

De sfeer van een vuurschaal en vuurkorf

  • Ten eerste moet hier natuurlijk de gezelligheid genoemd worden. De sfeer van een brandend vuur is onovertroffen. Er is niks gezelligers dan met familie of een stel vrienden rond een kampvuur te zitten. Al turend in het vuur worden de gesprekken diepzinniger, de vragen persoonlijker en de sfeer romantischer, naar gelang de samenstelling van de gasten.
  • Ten tweede: er is altijd wel iemand die zich opwerpt als vuurbewaker en onmiddellijk begint te slepen met haardhout-blokken, direct met poken in het vuur staat te porren en de vlammen hoog houdt. Een ander zal zich storten op de lekkere hapjes en drankjes voor iedereen. Anderen genieten ronduit met eventueel een dekentje over de knieën op koude avonden.
  • Tot slot: rondom kunnen nog wat kaarsjes en eventueel een fakkel worden aangestoken en de sfeer is compleet. Genieten maar. Geen enkel andere product dat zo’n bepalende factor kan spelen voor een topavond!

Het voordeel van een schaal

Normaliter steek je een vuur niet zomaar ergens aan, tenzij je ergens middenin de woestijn zit. Je denkt even na over de plek en zorgt er voor dat de ondergrond niet kan beschadigen. Te meer omdat je veelal in een keurig aangelegde tuin een haardvuur maakt. Om het vuur binnen de perken te houden en om as en houtresten op te vangen is het gebruik van een vuurschaal ideaal. De ondergrond blijft schoon en de overblijfselen zijn eenvoudig op te ruimen. Bij het branden van een haardvuur in een vuurkorf wordt daarom aangeraden om gebruik te maken van een vuurplaat. Dat is een vierkante of ronde stalen plaat die je onder de korf legt om as, vonken en houtresten op te vangen.

Een vuurschaal of vuurkorf kopen

Je kunt eenvoudig mooie schalen en korven kopen bij VanKaarstotServet, een klantvriendelijke online sfeerwinkel met goedkope producten van hoge kwaliteit. Naast een vuurkorf en vuurschaal kun je hier terecht voor duizenden leuke sfeerproducten voor binnen en buiten als tuindecoratie. Ook haardhout van verschillende soorten hout is in deze shop verkrijgbaar.

admin Auteur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *