Een autoverzekering zonder check afsluiten, hoe doe je dat?

Een ongeval schuilt vaak in een klein hoekje. Het is dan ook beslist niet zo vreemd dat heel wat mensen op een bepaald moment geconfronteerd worden met één of meerdere schadegevallen met betrekking tot hun auto. Wat echter wanneer dergelijke schadegevallen ervoor zorgen dat je over een gitzwart schadeverleden komt te beschikken? Dit bijvoorbeeld omdat je voor verschillende schade zelf de verantwoordelijke was? In dat geval kan het idee gaan spelen om een autoverzekering zonder check te gaan aanvragen wanneer je een nieuw voertuig wil laten verzekeren. Op deze manier hopen potentiële verzekeringnemers immers om de kosten te kunnen drukken. Wil jij ook graag weten hoe je dat kan doen en of dat überhaupt wel mogelijk is? Lees dan snel verder!

Wat is een autoverzekering zonder check?

Een autoverzekering zonder check is zoals de naam reeds aangeeft een autoverzekering die kan worden afgesloten zonder dat er daarvoor een controle dient te worden uitgevoerd. Dit kan in de praktijk voor veel mensen een interessante oplossing betekenen. Het spreekt echter voor zich dat het afsluiten van een dergelijke verzekering allesbehalve eenvoudig is. Het verstrekken van een verzekering zonder voorafgaandelijke controle zorgt er namelijk in de praktijk voor dat de verzekeraar uiteraard alle risico’s neemt. Omwille van deze reden is het zo dat een dergelijke verzekering tegenwoordig nog meer zelden tot eigenlijk zelfs helemaal niet wordt aangeboden. Dit hoeft echter helemaal niet te betekenen dat bepaalde mensen niet langer een verzekering voor hun auto kunnen afsluiten. Daarover verder op deze pagina echter meer. Hoe dan ook, wanneer je graag meer te weten wenst te komen over dit type van autoverzekering ben je hier op deze pagina alvast ongetwijfeld aan het juiste adres.

Waarom kan een dergelijke autoverzekering belangrijk zijn?

Voor veel mensen geldt dat het kunnen afsluiten van een autoverzekering zonder check ongelofelijk belangrijk is. Dit omwille van verschillende redenen. In eerste instantie is het zo dat een dergelijke autoverzekering van belang kan zijn omdat mensen in het verleden geconfronteerd zijn geweest met financiële problemen. Deze problemen zouden er zomaar voor gezorgd kunnen hebben dat het bijvoorbeeld tijdelijk niet mogelijk was om de verzekeringspremie voor de autoverzekering te betalen. Dit met als gevolg dat er een betalingsachterstand is gecreëerd. Deze kan er in de praktijk zomaar voor zorgen dat het merendeel van de verzekeraars niet langer bereid zijn om jou nog te voorzien van een verzekering voor je auto.

Niet alleen financiële problemen kunnen ervoor zorgen dat je als potentiële verzekeringnemer verplicht bent om te kijken in de richting van een autoverzekering zonder check. Het is namelijk in de praktijk eveneens mogelijk dat je op een bepaald ogenblik geconfronteerd bent geworden met een aantal schadegevallen die hun impact niet hebben gemist. Indien er sprake was van verwijtbare schade kan dat meteen zorgen voor een gitzwart schadeverleden en dat zien verzekeraars uiteraard niet graag gebeuren. Het afsluiten van een autoverzekering zonder controle lijkt dan voor veel mensen in eerste instantie nog de enige oplossing te vormen.

Bestaat er wel zoiets als een autoverzekering zonder check?

De kans is bijzonder groot dat je de bui al een beetje voelt hangen. In de praktijk is het namelijk zo dat er tegenwoordig eigenlijk niet meer zoiets bestaat als een autoverzekering zonder check. Dat is eigenlijk ook logisch. Geen enkele verzekeraar is namelijk bereid om een dergelijk risico te lopen met zijn of haar autoverzekering. Stel jezelf zeker even in de plaats van de verzekeraar. Zou jij ervoor kiezen om de risico’s van iemand te verzekeren zonder dat je inzicht hebt in bijvoorbeeld het schadeverleden van die partij? De kans is toch echt bijzonder klein dat je bereid zal zijn om dit te doen. Dit alleen tenzij je daarvoor mogelijks een zeer grote prijs voor in rekening mag brengen.

Bovenstaande zorgt ervoor dat het afsluiten van een autoverzekering zonder voorafgaandelijke controle tegenwoordig niet meer tot de mogelijkheden behoort. Dat zal voor veel mensen toch wat jammer zijn om te horen. Wanneer zij over een gitzwart schadeverleden beschikken horen ze de bui immers al hangen. Betekent dit dat men niet langer over de mogelijkheid beschikt om een autoverzekering af te sluiten en dus met de auto te rijden? Niet helemaal. Er zijn namelijk verschillende verzekeraars die je alsnog een polis zullen willen aanbieden.

Een polis afsluiten voor je auto bij “durfverzekeraars”

Er zijn op de markt verschillende soorten verzekeraars terug te vinden. In eerste instantie mag het er dan wel misschien naar uitzien dat elke verzekeraar min of meer hetzelfde aanbod heeft, schijn bedreigt. Het is zo dat er tegenwoordig ook zogenaamde durf verzekeraars bestaan. Eén van de partijen die in Nederland over een uitstekende bekendheid beschikt is bijvoorbeeld Vereende. Voor deze verzekeraar geldt dat ze niet alleen heel wat risicovolle verzekeringen afsluit. Bovendien is het zo dat ze ook bijvoorbeeld mensen met een negatief schadeverleden graag verder helpt.

Bovenstaande doet een durf verzekeraar natuurlijk niet zomaar. Het toekennen van een autoverzekering zonder check brengt uiteraard bepaalde risico’s met zich mee, maar dat geldt zeker ook voor het verstrekken van een autoverzekering waarvan het gitzwarte schadeverleden wel bekend is. Ook in dit geval zal je dan ook altijd rekening moeten houden met een extra hoge premie. Bovendien bestaat de kans eveneens dat je een bepaalde waarborg zal moeten betalen. Deze waarborg wordt echter uitsluitend aangesproken wanneer de verschuldigde premie voor de autoverzekering onverhoopt niet tijdig blijkt te worden betaald.

Waarom wordt er vaak een waarborg gevraagd?

De reden waarom er zowel bij een autoverzekering zonder check als bij een exemplaar met negatief uitdraaiende controle om een waarborg wordt gevraagd is de extra zekerheid die deze biedt aan de verzekeraar in kwestie. Zonder het in rekening brengen van een waarborg is het namelijk in de praktijk mogelijk dat bepaalde mensen geen autoverzekering meer zouden kunnen afsluiten. Dit als gevolg van het feit dat ze bijvoorbeeld gewoon een te groot risico zouden vormen. We begrijpen uiteraard dat het moeten storten van een waarborg een beetje vervelend is. Toch geldt voor veel verzekeringnemers dat ze de enige mogelijkheid is om de verschuldigde autopremie binnen de perken te houden. Hou dit dan ook zeker en vast altijd in het achterhoofd.

Bericht auteur: admin