Aandachtspunten bij een saladiere kopen

Er gaat helemaal niets boven een lekkere portie groenten bij een gerechtje. Groenten zijn niet alleen lekker, daarnaast hebben ze de unieke mogelijkheid om elk gerecht toch net dat tikkeltje gezonder te maken. Er is echter ook een nadeel verbonden aan groenten. Het is namelijk van groot belang dat ze altijd op een optimale temperatuur kunnen worden gehouden. Is dat niet het geval? Dan kan dit zomaar als gevolg hebben dat de groenten een behoorlijk deel van hun uitstraling verliezen en bovendien ook niet meer zo smakelijk zijn. Het aanschaffen van een saladiere zorgt ervoor dat je groenten op een uitermate geschikte manier kan aanbieden aan je gasten of klanten terwijl ze ook nog eens perfect op temperatuur kunnen worden gehouden.

Over welke grootte moet je saladiere beschikken?

Het eerste punt waar je zeker even aandacht aan zal willen schenken heeft te maken met de grootte waar de saladiere over beschikt. Op dit vlak geldt dat saladieres verkrijgbaar zijn in tal van verschillende soorten afmetingen. Voor de kleinste exemplaren geldt bijvoorbeeld dat ze zijn voorzien van één enkel deurtje. Bovendien geldt voor een dergelijke saladiere dat ze over een breedte beschikt van ongeveer 40 centimeter.

Dit gezegd hebbende is het natuurlijk zo dat een dergelijk klein exemplaar voor menig aantal horecazaken, maar zeker ook voor bijvoorbeeld hotels helemaal niet voldoende zal zijn. Er zijn dan ook eveneens exemplaren te kopen die beschikken over:

  • 2 deuren;
  • 3 deuren;
  • 4 deuren;

Bovendien kan er bij het kopen van een saladiere eveneens sprake zijn van verschillende soorten lades. Voordat je overgaat tot het kopen van een dergelijk toestel zal je kunnen vaststellen dat je eerst even goed moet kijken naar de vereiste capaciteit waarover ze dient te beschikken en naar de vereiste hoeveelheid aan beschikbare ruimte die voorhanden dient te zijn.

Let op de manier van koelen bij je (toekomstige) saladiere

Het spreekt voor zich dat de capaciteit waar je saladiere over dient te beschikken van zeer groot belang is. Dit is echter niet het enige punt om rekening mee te houden. Wat namelijk bovendien ook te denken van de manier waarop de koeling van de aanwezige groenten wordt gerealiseerd? Op dit vlak wordt er een onderscheid gemaakt tussen saladieres die beschikken over:

  • Een geventileerde koeling;
  • Een geforceerde koeling;

Voor de geforceerde variant geldt in de praktijk dat ze doorgaans over een lager energieverbruik beschikt. Daarnaast is er ook sprake van een betere controle van de temperatuur. Dit is niet in het minst handig wanneer de deuren of lades waar je saladiere over beschikt regelmatig worden geopend. De warme omgevingstemperatuur kan er namelijk voor zorgen dat de temperatuur in de saladiere snel kan stijgen. Met een geforceerde koeling zal je kunnen vaststellen dat de temperatuur op een zeer efficiënte wijze terug op het gewenste niveau kan worden gebracht. Ook indien er sprake is van een hoge(re) omgevingstemperatuur zal je kunnen vaststellen dat de keuze voor een exemplaar met een geforceerde koeling wellicht de beste optie zal zijn. Vergelijk zeker even goed de verschillende mogelijkheden op de markt en stem jouw aankoop af op je persoonlijke noden.

Bericht auteur: admin