Een ‘down to earth’ huiskamer creëren doe je zo!

Er zijn duizend en één stijlen waarin je je huis kan inrichten. Van een retro sfeer tot een allegaartje van alles wat je over de jaren verzameld hebt/de ‘reis door mijn leven’ sfeer. Tegenwoordig worden er veel combinaties gemaakt en de bekendste basis of helft van die combinaties is een simpele, natuurlijke stijl. Met elementen uit de natuur, weinig onnodige poespas en veel aardetinten. Deze stijl zorgt namelijk voor rust. Het is een goede basis om met andere stijlen op toe te voegen. In deze blog vertel ik je hoe je een ‘down to earth’ sfeer zelf creëert in je eigen huiskamer. Lees je mee?

De basis aanpakken

Alles begint bij de basis. Wat ik daarmee bedoel, is het volgende: de basis is de ruimte op zich. De muren en vloeren. De plaatsing van deuren en het uiterlijk en materiaal van de ramen. Om het simplistische effect te krijgen van een natuurlijke stijl mix een rustige wandkleur zoals wit, grijs of beige met een element uit de natuur voor de vloer. Vaak is dit hout. Helaas is een échte houten vloer tegenwoordig zeldzaam, zeer prijzig en vergt het de nodige onderhoud. Gelukkig kan je bij De Laminaat Expert prachtige laminaatvloeren, in verschillende houttinten met houttexturen, halen die nauwelijks van echt hout te  onderscheiden zijn. Simplisme voor de basis.

Ruwe en natuurlijke materialen

Voor dat echte ‘aardse’ gevoel zul je op zoek moeten naar natuurlijke materialen. Zoals steen bijvoorbeeld. Je kan een ruwe stenen koffietafel neerzetten voor een heel natuurlijk effect. Doordat de wanden en dergelijke een rustige kleur hebben, geeft dit ruwe materiaal niet meteen een zwaar gevoel en wordt het eerder een echte ‘eyecatcher’. Vaak doet ook glas het goed omdat het iets van water heeft. Je kan er doorheen kijken en het voelt licht aan in een kamer. Een goed glazen meubelstuk kan een lamp zijn of bijvoorbeeld een bijzettafel.

Kies de juiste kleuren en accessoires

Een echte natuurlijke kleur is natuurlijk groen. Dit mag dan ook niet ontbreken in een ‘down to earth’ huiskamer. Je kan dit toevoegen door middel van kamerplanten en kussens op de bank. Blijf wel bij natuurlijke kleuren om het geheel samen te blijven binden. Als laatste kan je zo’n ‘eigen dingetje’ toevoegen. Wat prachtig staat in zo’n natuurlijk en rustige kamer is een mooi tapijt in prachtige levendige en misschien zelfs felle kleuren en enthousiaste prints. Zo blaas je iedereen omver met jouw huiskamer en voel je je rustig thuis. Veel woonplezier!

admin Auteur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *