Een dagje genieten in Attractiepark Toverland

Attractiepark Toverland is een deels overdekt park in het Nederlandse Sevenum. Op ongeveer 1.5 uur rijden, ben je in dit prachtige park nabij de grens van Duitsland. Toverland is een jong attractiepark aangezien het pas in 2001 is opgericht, toen nog als overdekte speeltuin. Het park won verschillende prijzen voor het beste attractiepark van Nederland en wordt hoog gewaardeerd door het publiek. Met jaarlijks 700.000 bezoekers, ruim 30 attracties en verschillende shows is het een fantastische ervaring voor een gezellig dagje uit.

Themagebieden in Toverland

Toverland korting is altijd prettig als je een dagje weg gaat. Toverland is opgebouwd uit verschillende Themagebieden, waarvan er een aantal grotendeels overdekt zijn. Deze overdekte gebieden zijn ook met slecht weer en in de winter geopend, waardoor het attractiepark door het hele jaar te bezoeken is.

Het leuke aan de verschillende themagebieden is dat de attracties ook op deze thema’s zijn ingericht zodat je je steeds in een andere sfeer waant.

Het eerste themagebied is het Land van Toos. Dit is een indoor gebied en is vernoemd naar de mascotte van het park: Toos Toverhoed. Dit gedeelte van het park is vooral voor de kinderen met meerdere attracties zoals de Toos-Express, waarvan het traject door het hele gebied gaat.

Wunder Wald is het tweede gebied en is ook helemaal overdekt. Het thema dat hier vooral te zien is, is Oostenrijk. Een derde themagebied in Toverland is Ithaka. Dit gebied is helemaal in de buitenlucht en staat in het thema van de Griekse Oudheid. Naast deze drie themagebieden is er ook nog de Magische Vallei, Avalon en Port Laguna, allemaal met hun eigen specifieke thema en attracties.

Attracties voor jong en oud

In het park zijn verschillende achtbanen en attracties te vinden voor zowel oudere als jongere bezoekers. Zo rijd je op een motor met 75 km per uur in Booster Bike en ga je bij Expedition Zork met een boomstam naar beneden vanaf vijftien meter hoogte. Voor de jongere kinderen is er bijvoorbeeld Klokhuis, een peuter achtbaan waarin je in een groene rups rondrijdt. In Toverland zijn naast de verschillende attracties ook verscheidene horecagelegenheden om een lekker hapje te eten.

admin Auteur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *