De voorbereidingen aan uw boot voor de wintermaanden beginnen

Bent u er als bootbezitter bewust van dat het niet verstandig is om uw boot op het water te laten liggen tijdens de wintermaanden? U zult nog wel eens tegen onverwachte verassingen aan kunnen lopen. Een winterstalling voor uw boot na het vaarseizoen is de ultieme oplossing. Maar ben er snel bij want vol is vol. Ook wordt aangeraden om uw boot tijdens zijn winterstalling te laten onderhouden. Dit kan bij winterstallingen met werkplaatsen. Zodoende ervaart u het aankomende vaarseizoen de vaarplezieren die u de afgelopen zomer ook heeft gehad met uw boot.

Wat moet er gebeuren voordat u een boot stalt?

Eerst zult u de aanwezige spullen op het dek van boord moeten halen voordat u de boot naar een winterstalling brengt. Denk hierbij aan de uitrusting, kussens, reddingvesten en elektrische apparatuur. Deze aanwezige spullen kunnen door vocht en het hevige weer tijdens de winter flink lijden. Geef de boot ook eens een goede schoonmaakbeurt. Enige vochtvreters op diverse ruimtes aan boord kunnen ook een enorm verschil maken. Mocht u niet zeker zijn wat de stalling te bieden heeft, informeer uzelf dan goed van te voren.

Naast de boot is ook aangeraden om de buitenboordmotor te laten controleren. De leidingen, de impeller en de v-snaar zullen bij deze onderhoudsbeurt gecontroleerd en indien nodig vervangen worden. Vergeet ook niet de olie te verversen, mocht dit nodig zijn.

Handige tips om uw boot zo goed mogelijk voor te bereiden voor de winter.

Iedere boot kent zijn eigenschappen want iedere boot is verschillend. Maar iedere boot kent hoeken waar water achter kan blijven. Vocht en kou kan schade aanrichten, daarom kan een goede controle op het dek al een enorm verschil maken. Als uw boot bij de winterstalling staat is het verstandig om de boot op zijn tijd toch nog even na te lopen. Is uw boot nog wel afgedekt bijvoorbeeld en of er geen water meer aan boord is gekomen. Als u voor een winterstalling in een binnenloods kiest, zult uw boot in de meeste gevallen de winter veilig door komen. Als u kiest voor een winterstalling met werkplaats dan is uw boot voor een geheel jaar weer onderhouden en kunt u de aankomende zomer weer gewoon te water.

Heeft u hieraan gedacht?

Bent u nog wel verzekerd met uw boot? Controleer dit altijd voordat u een onderhoudsbeurt aanvraagt. Dit is gemakkelijk aan te passen en zodoende zult u hier geen omkijken meer naar hebben. Het is niet niks om uw boot grondig na te lopen voor de winter. Maar met een goed onderhouden boot kunt u er het aankomend vaarseizoen weer er tegenaan. Bezichtig een erkende watersport speciaalzaak voor informatie over zowel winterstallingen als buitenboordmotoren.

Boten / door

Bericht auteur: admin